Concert 2023 – ‘Music is our first love’

Zaterdagmiddag 4 november was een druilerige middag, de overgebleven herfstbladeren werden door de stevige wind van hun takken geblazen. Een Engels weertje was het eigenlijk, geen weer voor buitenactiviteiten. Binnen…

Zaterdagmiddag 4 november was een druilerige middag, de overgebleven herfstbladeren werden door de stevige wind van hun takken geblazen. Een Engels weertje was het eigenlijk, geen weer voor buitenactiviteiten.

Binnen in het Pieter Aafjesgebouw was het die middag lekker warm, knus en vol. Heel veel mensen waren aanwezig bij ons Najaarsconcert, er moesten op het laatste moment nog stoelen worden bijgezet.

Het koor nam het publiek mee op een muzikale reis door het Engelse koorrepertoire.  Bewerkte popmuziek, romantische klassieke liederen en zeemansliederen zorgden voor een zeer gevarieerd programma.  Het centrale stuk van het concert was “The ballad of little Musgrave and Lady Barnard” van Benjamin Britten, een mini-opera waarin romantiek, overspel en drama hand in hand gaan.  Zeker ook door de levendige toelichting van dirigent Jonathan ging het publiek helemeel mee in dit verhaal en werd er ademloos geluisterd.

Na afloop van het concert bleef het nog lang gezellig en werd “derde helft” traditie van ons koor alle eer aangedaan.

Vergelijkbare berichten