Verslag jaarconcert

Op zaterdag 13 mei heeft het Culemborgs Mannenkoor, in een sfeervol theater “de Gelderlander” het publiek verrast met een heerlijke muzikale avond.
Het thema van het concert “Mannenharten” werd op een speelse manier bezongen, in al haar facetten. Op het ene moment stond “een jongetje dat schommelde in de wind” centraal, op een ander moment bejubelden zij de zeerovers in “The song of the Jolly Rodger”. Romantisch was het lied “Nachtgesang im Walde” waarin de mannen op voortreffelijk wijze de sfeer van de nacht beschreven. Een mysterieus lied was “Massacre of Glencoe” waarin de twist (met haat en liefde in het hart) tussen 2 Schotse clans werd verhaald. “Kleine kokette Katinka” stond voor het het mooie meisje dat de mannenharten even wat sneller doet kloppen. Ook een voltreffer was een tweetalig ”Mama” door tenor Richard Prada samen met het mannenkoor. Dit werd hogelijk gewaardeerd, één dag voor Moederdag!

De Braziliaanse Tenor Richard Prada wist met het lied Absurdo (een tango wals) de zaal in vervoering te brengen. Toen hij met Bas Kuijlenburg samen het duet uit “De Parelvissers” zong, kon de avond niet meer stuk.

De begeleiders Jos Rodermans (piano), Martijn Nanninga (gitaar/accordeon) en Peter Willems (drums) ondersteunden de mannen op voortreffelijke wijze. Op een sprankelende wijze werden de liederen aangekondigd door Marjolein Mattaar.
Het geheel, koor en begeleiding, stond onder de bezielende leiding van Bas Kuijlenburg.

De bijna uitverkochte zaal waren unaniem opgetogen over het koor en bedankten het koor met een langdurig applaus.

Culemborgs Mannenkoor ontmoet Judith Jobse.
Op zondagmiddag 25 juni j.l. verzorgden Judith Jobse en “Het Culemborgs Mannenkoor” onder leiding van Bas Kuijlenburg in de muziektent van de plantage een muzikale middag op hoog niveau. Afzonderlijk brachten zij  uit eigen repertoire vele liederen ten gehore: Klassiek, blues, eenvoudig, heldhaftig, ingetogen, enz. Het was voor iedere luisteraar genieten. Tot grote vreugde van de aanwezigen werd het concert afgesloten met een gezamenlijk optreden. De 30 mannen en 1 vrouw zongen een aantal liederen die bijzonder goed werden gewaardeerd. Vooral het laatste lied “Afscheid” van Judith Jobse in een arrangement van Bas Kuijlenburg, was zeer indrukwekkend. Vele bezoekers waren door dit lied ontroerd: “wat ontzettend mooi, ik kreeg kippenvel”