Cantate "St. Nicolaasfeest" één groot feest.

De intocht van de goedheiligman kreeg dit jaar een bijzondere afsluiting. In de bomvolle Grote Kerk werd de historische cantate "St. Nicolaasfeest" van Bernard Zweers uitgevoerd door drie kinderkoren, mannenkoor, groot Sint-fonieorkest, een vertellende 'vader' en Sinterklaas zelf.
De 19e eeuwse teksten doen inmiddels nauurlijk vreemd en ouderwets aan, maar de kinderen van Koorklas Culemborg,, CU-voices en KiKo zongen ze vol overgave, samen met het Culemborgs Mannenkoor en begeleid door het grote Sint-fonieorkest onder leiding van Hein Franssen. 'Vader' Bas Kuijlenburg zong de legendes over Sint Nicolaas met verbeeldingskracht en Sinterklaas zelf kweet zich uitstekend van zijn debuut als zingende goedheiligman.
Afgesloten werd met een massaal meegezongen sintpotpourri "Opgestreken Pepernoten" waarbij de Sint met een walsend '"Dag Sinterklaasje" werd uitgezwaaid.

Luister hiernaast: naar een impressie van het concert: