Zaterdag 14 maart 2015

Jaarconcert "Vergezichten"

Wat hebben 'Santa Lucia', 'Over the Rainbow', de 'Alt-rhapsodie' van Brahms, Wagner's 'Tannhäuser', 'Imagine', 'Het Land van Maas en Waal' en 'Kleine kokette Katinka' met elkaar te maken?
Ontdek het in "VERGEZICHTEN" van het Culemborgs Mannenkoor op zaterdagavond 14 maart in de Grote- of Barbarakerk.

Op Zaterdag 14 maart presenteert het Culemborgs Mannenkoor een nieuwe editie van haar inmiddels traditionele 'Jaarconcert' in de Grote of Barbarakerk. Onder de titel 'Vergezichten' wordt een zeer gevarieerd, maar thematisch samenhangend programma geboden. Centraal staat de beroemde 'Rhapsodie voor Alt, Mannenkoor en Orkest' van Johannes Brahms in een eigen bewerking voor blaaskwintet en piano. Solist is Marieke Reuten van o.a. De Nationale Opera.
Naast dit filosofische vergezicht op een tekst van Goethe, bezingen we ook weidse landschappen religieuze visioenen, idealistische perspectieven en fantastische taferelen.
Verdere muzikale medewerking wordt verleend door Kim van den Heuvel (fluit), Tessa van de Warenburg (hobo), Marnix van de Berg (klarinet), Fokje Poortinga (hoorn), Bram de Jong (fagot) en Jos Rodermans (piano)
Dirigent is Bas Kuijlenburg

solist: Marieke Reuten, Alt

Marie Reuten studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Wout Oosterkamp. Haar examen Docerend Musicus behaalde zij in 1997.
Zij vervolgde haar studie Uitvoerend Musicus bij Gerda van Zelm en Thea van der Putte. Gastlessen had zij van o.a. Christina Deutekom en Elly Ameling. Zij zong in verschillende koren in binnen en buitenland. Heden is zij lid van het koor van De Nationale Opera.