Groot sfeervol jubileum-jaarconcert op 13 april a.s.

"Nacht und Traume"

Het Culemborgs Mannenkoor bestaat in 2013 alweer 85 jaar. In dit jubileumjaar gaven wij op zondag 27 Januari al een succesvolle korte matinee in het "Huis van de Stad". Op zaterdag 13 april volgt ons inmiddels traditioneel geworden ‘jaarconcert’ in de Grote- of Barbarakerk. Zoals de Culemborgers inmiddels van ons gewend zijn brengen we een afwisselend programma in samenspel met uitstekende, veelal lokale, solisten en instrumentalisten.
Om te beginnen brengen we enkele juweeltjes uit de bloeiperiode van de mannenkoorzang zoals het lieflijke "Die Nacht" en het heroischer "Nachtgesang in Walde", beide van Franz Schubert. Bij dat laatste stuk wordt het koor bijgestaan door 4 hoornisten uit de gelederen van Pieter Aafjes onder leiding van Ietsje Bontekoe. Deze bijzondere combinatie bepaalt voor een groot deel de sfeer van dit concert dat geheel in het teken staat van ‘Nacht en Dromen”. Ook in operafragmenten uit Verdi’s “Don Carlo” en “Der Freischütz” van von Weber spelen de 4 hoorns een prominente rol. De Culemborgse pianiste Ineke Geleijns begeleidt een en ander en soleert op de vleugel.
Als solist is dit keer de sopraan Barbara Tetenberg aangetrokken. Zij zingt onder andere het titelwerk van dit programma: het wondermooie "Nacht und Träume" van Franz Schubert. Daarnaast staan liederen en aria’s van Carl Maria von Weber, Johannes Brahms en Richard Strauss op het programma. Uit Mozart’s sprookjesachtige opera 'Die Zauberflöte' worden enkele karakteristieke koren en ensembles ten gehore gebracht. Een echte mannenkoorklassieker als 'De Twaalf Rovers' wordt ditmaal in de originele Russische taal gezongen als: "Dvenadsat’ Razboinikov”. Uiteraard zullen ook meer eigentijdse en populaire werken wederom niet ontbreken en zullen we het publiek met een stevige uitsmijter ook weer uit de droom helpen.

Toegangskaarten à 10,- bij de leden, reserveren via het secretariaat en bij de voorverkoopadressen: Primera - Markt, Slijterij Hogerdijk - Chopinplein en Plus Smits - Koopmansgildeplein
Graag tot 13 aprl, 20:00 in de Grote- of Barbarakerk!

Nieuw: vind ons ook op Facebook: