Opera in Excelsis! - vrijdagavond 9 december 20.00 uur - Grote- of Barbarakerk.

Het Culemborgs Mannenkoor geeft dit jaar weer haar visitekaartje af in een sfeervol decemberconcert. We zijn heel trots u daarin de medewerking te kunnen aankondigen van sopraan Pearlmira Vincent, fluitiste Nine Sligter en harpiste Sandrine Chatron naast onze eigen Jos Rodermans aan de piano. In het programma komen twee dingen samen waarin het koor de laatste jaren steeds weer haar kracht heeft laten zien: de dramatiek van de opera en de inspiratie van spirituals en kerstmuziek. Ook zal een nieuw gevormd dubbelkwartet uit het koor 'acte de présence' geven.
Het operarepertoire groeide onder andere door samenwerking met het Amsterdamse 'Opera per Tutti' en jaar in jaar uit verzorgen we in december optredens in de Culemborgese verzorgingstehuizen. Die twee elementen vormen de basis voor dit afwisselende concert.
U hoort een vrolijk 'Viva viva' uit 'l'Italiana in Algeri' van Rossini, gevolgd door het onsterfelijke 'Casta Diva' uit Bellini's Norma. Van Verdi een groot fragment uit La Forza del Destino en het beroemde 'Slavenkoor' uit Nabucco. Pearlmira verrast ons met het 'Lied aan de Maan' uit Rusalka van Dvorak. De begeleiding met fluit, harp en piano geeft een extra romantisch tintje aan deze hoogtepunten uit de opera.
Kerstrepertoire krijgt een ruime invulling bij het mannenkoor. Wat de denken van Brahm's 'Wiegenlied' met begeleiding van 'slechts' harp, of de uitbundige spiritual: 'Rise up Shepherd' in wisselzang tussen soliste en koor. Maar ook kerstklassiekers als 'Minuit Chrétien' en 'White Christmas' zullen niet ontbreken. En hebt u ooit de oude Nederlandse kerstliederen meegezongen onder begeleiding van fluit, harp, piano en solozang... nee? Dan is 9 december uw kans!

Opera in Excelsis! - vrijdagavond 9 december 20.00 uur - Grote- of Barbarakerk.
Zaal open vanaf 19:30 uur - kaarten à € 10.00 zijn te verkrijgen bij koorleden en bij de volgende voorverkoopadressen:

Primera Markt - Tomey en Verstegen Markt - J.v. d. Meijs Koopmansgildeplein & Middelcoopstraat - Hogerdijk Chopinplein

Sandrine Chatron
studeerde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse te Parijs en is solo harpist in het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Pearlmira Vincent
zong reeds vele solorollen in haar geboorteland Sierra Leone en deed in 2010 haar 'Master' solozang bij de Nederlandse sopraan Charlotte Margiono.

Nine Sligter is solo fluitist in het Nederlands Philharmonisch Orkest en leidde als hoofdvak docent aan het Utrechts Conservatorium generaties nieuwe fluitisten op. Ze woont al jaren in Culemborg.

counter free hit invisible© Culemborgs Mannenkoor 2011