BBQ voor leden

Het Culemborgs Mannenkoor "Oefening Baart Kunst", is een zangvereniging die naast het zingen een vereniging is waar gezelligheid hoog in het vaandel staat. De gezelligheid na afloop van de repetitieavond is alom bekend. Maar daarnaast zijn er meerdere activiteiten. Een actieve commissie heeft voor dit jaar weer een aantal leuke evenementen georganiseerd.
Een ervan heeft onlangs weer plaats gevonden. Een BBQ avond voor de koorleden met partners stond op het programma. Het is een avond die als bijzonder geslaagd beschouwd mag worden. Alles wat je van een BBQ mocht verwachten was aanwezig. De organisatie en verzorging van het overheerlijke eten met toehoren was in handen van de dames van de AC leden. Een privéconcert mocht natuurlijk niet ontbreken. Luid schalden diverse nummers door de Open Hof. Er staan voor de komende maanden nog zeer aantrekkelijke activiteiten op ons programma. Mocht u denken dit lijkt mij wel wat en zich aangetrokken voelen door dit gebeuren?

MELDT U AAN !!!!

Een avondje zingen bij OBK

Maandag een nieuwe week een nieuw begin. Maar ’s avonds is het verder borduren op waar we al tijden mee bezig zijn namelijk repeteren van zangstukken die we in een concert zo goed als het kan ten gehore willen brengen. Onlangs was er een bijzondere avond, want iedereen die maar wilde, kon een kijkje komen nemen naar de verrichtingen en in het bijzonder de zangprestaties van ons koor. Dit uiteraard met de hoop dat er nieuwe aanwas zou kunnen worden gegenereerd.

Vol verwachting klopte ons hart, zouden we hekken moeten plaatsen, nummertjes laten trekken of nog erger mensen de toegang moeten weigeren vanwege de te grote toeloop. Hoort wie klopt daar kinderen. Het is een vreemdeling zeker die verdwaald is zeker. Slechts 1
belangstellende meldde zich om ons aan het “zingen” te zien. Hij werd dan ook met de nodige egards en getroetel ontvangen want het bleek ook nog, Gode zij dank, een 1e tenoor te zijn. En of wij die kunnen gebruiken? Nou we zullen wel zien en anders maar horen. Maar blijven zal die!

Na de nodige rek-, strek-, en zuchtoefeningen gaan we over tot het warmlopen van de stem. Altijd weer een bezigheid waarbij de meest onderaardse- en oerwoudgeluiden worden geproduceerd. Maar onze grote leidsman zal het wel goed met ons voor hebben hoewel ik de volgende dag mijn nek- en armspieren hoor kreunen van “moet dat nou”. En dan als alles goed is warmgedraaid gaan we eindelijk zingen van Sinterklaas die in april al door de schoorsteen begon te roepen. Hij is er wel erg vlug bij dit jaar, maar ja, jong geleerd is oud gedaan. Het wordt wel wat met die cantate Sint en Piet hebben het al in de gaten. De overige zangstukken werden op de gebruikelijke wijze gerepeteerd met herhalingen en andere aanwijzingen. Zal de moed de leidsman nooit eens in de schoenen zinken, ik denk het niet want soms is hij ook blij, of speelt hij dat maar mee?

Ook onze pianist doet heel goede zaken. Het is wel fijn als hij er is, het zingt zo lekker en daarmee is niets mis. Ook voor Bas is het een verlichting, want dan hoeft hij niet zelf, de soms moeilijke of moeilijk te vinden, toon te vinden. Maar aan alles komt een eind zo ook aan deze repetitieavond. Wat gaat dat toch snel het lijkt het leven wel. Voldaan en met een lekker gevoel keren we huiswaarts of blijven nog even voor een afzakkertje en een praatje. Het was weer als vanouds een mannenkoor een vriendenkoor.

O ja, die nieuwe man is niet gillend weggelopen maar zelfs gebleven. Zou hij de sfeer en de kwaliteit van ons koor toch op waarde hebben geschat. Zo niet, dan heeft hij het niet begrepen. Zo ja, dan heeft hij een goede keuze gemaakt!!

Een lid van het bruine cafe.

Luister naar een paar korte fragmenten van het 80 jarig jubileumconcert in april 2008

Luister ook naar een kort Interview met koorlid Kees Gemmink bij "Het Radio Avondblad" (zie menu: Interviews)

counter free hit invisible Culemborgs Mannenkoor 2009