Opnieuw naar Opera per Tutti in Amsterdam op 19 maart

Na een succesvol optreden in juni vorig jaar is het Culemborgs Mannenkoor opnieuw uitgenodigd om mee te werken aan een nieuwe editie van Opera per Tutti op 19 maart aanstaande. Samen met 4 solisten onder leiding van Mylou Mazali worden in de Amsterdanse Vondelkerk operafragmenten uitgevoerd uit onder andere ' Carmen' van Bizet en 'L'Italiana in Algeri' van Rossini. In dat laatste werk bestaat het kooraandeel uit louter mannenkoor. Dit maakt het extra aantrekkelijk om delen ervan in het repertoire op te nemen. Verder hoort u het beroemde 'Casta Diva' uit Norma van Bellini en de al vaker uitgevoerde finale 2e akte van 'La Forza del destino' van Verdi met als bekendste deel 'La Vergine degl'Angeli' Solisten zijn: Claudia de Clercq - sopraan, Mylou Mazali - mezzosopraan, Edwin ven Gelder - tenor en bas Kuijlenburg - Bas.

én op 22 maart een tegenbezoek in Culemborg!!

Ditmaal blijft het niet bij een 'uitwedstrijd' in Amsterdam. De bijna voltallige Amsterdamse ploeg komt drie dagen daarna, naar theater De Fransche School in Culemborg voor een tegenbezoek, zodat ook het Culemborgse publiek kennis kan maken met aria's en ensembles uit beroemde opera's, gebracht op een manier die voor iedereen toegangkelijk is. Kortom: Opera per Tutti !

Luister naar een gesprek met koorlid Kees Gemmink, op Het Radio Avondblad bij SRC FM, over het optreden met Opera per Tutti. Het is te vinden op de pagina 'interviews'.

Uit het archief:

Culemborgs Mannenkoor

succesvol in Amsterdam

30 juni 2008

Na het prachtige jubileumconcert voor een volle grote of barbarakerk op 18  april j.l. was het jubilerende mannenkoor uitgenodigd door de stichting “Opera per Tutti” , om op 23 juni haar medewerking te verlenen aan een muzikaal evenement in de Amsterdamse Vondelkerk. O.l.v. de dirigent Bas Kuijlenburg werden de werken zoals het deel La vergine degli Angeli uit La Forza del Destino waarin de dirigent Bas Kuijlenburg als bas/bariton geweldig soleerde , het Slavenkoor uit Nabucco en het mooie nummer Nessun Dorma samen met de tenor Edwin van Gelder..

Dat dit optreden tussen de professionals als Mylou Mazali (mezzosopraan), Marijke Groenendaal (sopraan) en Edwin van Gelder (Tenor) en onze eigen Bas Kuijlenburg (Bariton) een succes is geweest voor een volledig uitverkochte en volle Vondelkerk, blijkt wel uit het feit dat er voor het komend theaterseizoen weer een uitnodiging volgt om als Culemborgs Mannenkoor medewerking te verlenen aan soort- gelijk concert. Voorwaar een geweldige prestatie om in zo’n prachtige en professionele ambiance gevraagd te worden.

counter free hit invisible Culemborgs Mannenkoor 2008