Always look on the bright side of life - lockdown video

In lockdown opgenomen versie van de Monty Python klassieker, door enkele leden van het CMK
Tekst & Muziek: Eric Idle, arrangement: Will Hamblet

"Du bist die Ruh" - lockdown video

Opnieuw in lockdown gedwongen hebben een flink aantal leden opnieuw thuis geoefend, met de techniek gestoeid en een zangpartij opgenomen. Dit keer het bekende lied "Du bist die Ruh'" van Franz Schubert, een bewerkingvan Heinrich Riva voor mannenkoor.

O welche Lust - CMK - lockdown video

Wat duurde het lang, die lockdown. We hebben er het beste van gemaakt met onze 'Imagine' video, met de Zoom-sessies en sinds een maand eindelijk weer - buiten - repeteren. Nog altijd helaas maar met ongeveer de helft van het koor, maar beetje bij beetje begint het weer ergens op te lijken. Dit 'gevangenenenkoor' uit de opera Fidelio van Beethoven hadden we al langere tijd in studie, maar nu werd de tekst pas echt beleefd: "O welche Lust, in freier Luft den Atem leicht zu heben... Nur hier, nur hier ist Leben!"

Culemborgs Mannenkoor gaat 'virtueel'

Tijdens de Corona-lockdown is het voor koren als het CMK onmogelijk om nog in levenden lijve samen te zingen. Na enkele koorloze weken is op initiatief van dirigent Bas Kuijlenburg aan alle leden gevraagd om een speciale versie van 'Imagine' thuis op te nemen, op basis van een studie-video. Dit was natuurlijk niet voor iedereen gesneden koek. Hoe doe je dat en durf ik wel in mijn eentje die hele partij op te nemen? 17 leden lukte het uiteindelijk om een video te maken. Deze opnamen werden verzameld en gemonteerd tot deze video-collage. Zo kunnen we toch, zij het indirect, samen muziek maken. Zie het resultaat:

'gratis sponsoring' voorhet Culemborgs Mannenkoor

Graag uw aandacht voor het volgende. Vanaf nu is het voor iedereen het Culemborgs Mannenkoor een warm hart toedraagt mogelijk om de vereniging GRATIS te sponsoren. Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar https://www.sponsorkliks.com/
Op onze website staat ook een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Booking.com. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert het Culemborgs Mannenkoor op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra. Doe hetzelfde als u een pizza wilt laten bezorgen bij Thuisbezorgd.nl. Via het Culemborgs Mannenkoor kunt u terecht bij 7.000 restaurants waarbij elke bestelling geld oplevert. Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook! Alvast bedankt namens het Culemborgs mannenkoor.

Na de lockdown: Zingen bij het Culemborgs Mannenkoor

Natuurlijk hopen wij zo gauw het weer kan en verantwoord is te zingen op elke maandagavond aan de Goilberdingerstraat in het oude Culemborg. Daar zingen we van acht tot tien en vaak vanaf half acht al met één van de vier stemgroepen vooraf. Klassieke werken voor mannenkoor vanaf, pakweg, de vroege 19e eeuw tot nu vormen de stevige basis van ons repertoire. Daarbij ook veel opera-klassiekers, volksliederen en bewerkingen van populaire liederen uit binnen- en buitenland. Er is veel aandacht voor gezond stemgebruik en een expressieve klank. Zingen ontspant, geeft energie en stimuleert lichaam en geest!. Kom het zelf ervaren!

Elke maandag, 20:00 in gebouw "Pieter Aafjes", Goilberdingerstraat 14 Culemborg