Kom ook zingen bij ons koor!

Het Culemborgs Mannenkoor zingt onder leiding van dirigent dirigent Bas Kuijlenburg een breed en mooi repertoire. Het koor bestaat momenteel uit circa 30 leden, van jong tot oud. Met veel plezier wordt muziek gezongen van o.a. Russische, Amerikaanse, Duitse, Scandinavische, Engelse en Italiaanse componisten. Uiteraard komt ook Nederlandstalig werk aan bod, evenals Latijn. De laatste jaren is het opera repertoire flink uitgebreid door o.a. de samenwerking met het Amsterdamse Opera Per Tutti, maar ook popklassiekers krijgen steeds vaker een plek in ons repertoire.

Het koor zingt vierstemmig, d.w.z: Tenor, 2e Tenor, Bariton en Bas. We zingen van bladmuziek; bekendheid met het notenschrift is hierbij gewenst, maar wordt niet geeist van de leden. Indien nodig wordt aandacht geschonken aan de muzikale leesvaardigheid, of worden andere hulpmiddelen ingezet om de partijen gemakkelijker in te studeren. Op een speciaal ledengedeelte van deze website kan men veel oefen-mp3 bestanden beluisteren of downloaden voor elke stemsoort apart. We repeteren in het gebouw aan de Goilberdingerstraat 14, in het oude centrum van Culemborg. Die repetities vinden plaats op elke maandag-avond, van 20.00 tot 22.00 uur.

We hebben een hele reeks optredens gedurende het hele jaar in kerken, verzorgingstehuizen en soms ook gewoon op de Markt. In juni 2008 en april 2009 reisde het koor zelfs af naar de Amsterdamse Vondelkerk om mee te werken aan één van de wekelijkse "Opera per Tutti" concerten. Eind 2009 werd een heus Sint Nicolaas concert gegeven met jeugd-symphonieorkest OpStreek uit Zeist en in 2010 werd in ons jaarconcert samengewerkt met de Culemborgse popzangeres Judith Jobse in een grensverleggend programma. Kijkt u ook naar onze Concertagenda! Naast repetities en concerten worden er ook andere activiteiten georganiseerd om de onderlinge band van de koorleden te verstevigen.
We zijn altijd op zoek naar nieuwe zangers! Wilt u eens vrijblijvend een repetitie bijwonen, of wilt u eens kennis maken met onze vereniging, klik dan op de knop “Contact” voor het verzenden van een email. Ook kunt u ons schriftelijk of telefonisch benaderen.

Medio Mei 2006 heeft een koorlid van ons een DVD gemaakt. Deze DVD geeft een indruk van hoe het is om bij het koor te zingen. Met soms documentaire-achtige scenes. Zeer zeker de moeite waard om te bestellen. DIt kan bij het secretariaat. Kosten: 12 euro.